Nederlands
Gamereactor
artikelen

Alles wat je moet weten in de aanloop naar de komende Summer Games shows

Wat je moet kijken, waar je moet kijken en, vooral, wanneer je moet kijken.

HQ

Deze week staat bekend als een van de grootste in de gamewereld. Komend weekend gaan we meerdere shows zien die ons spannende aankondigingen zullen bieden over alles wat met gamen te maken heeft. Of je nu simpelweg wacht om een gedeelte van de nieuwe Call of Duty te zien of je hebt elke kalenderrelease voor 2024 in je hoofd uitgestippeld, er kan enige verwarring zijn over welke show voor jou het belangrijkst is. Als je je achter de oren krabt en je afvraagt wat je moet kijken en wanneer, hebben we hieronder de belangrijkste shows op een rijtje gezet.

Guerrilla Collective Online Showcase - 6 juni om 18:00 BST/19:00 CEST

Alles wat je moet weten in de aanloop naar de komende Summer Games shows

De Guerrilla Collective Online Showcase belooft een hele reeks game-onthullingen, informatie, aankondigingen en trailers. We weten nog niet precies wat de show in petto heeft, maar als je een fan bent van kleinere games zoals Until Then, Squirrel with a Gun en Undead West, wil je dit eventueel eens bekijken. Je kunt het zien vanaf de YouTube- of Twitch-kanalen van Guerrilla Collective.

Access-Ability Summer Showcase - 7 juni om 16:00 BST/17:00 CEST

De Access-Ability-showcase bespreekt alles wat met toegankelijkheid in gaming te maken heeft en kijkt naar recent uitgebrachte en aankomende games die zijn gemaakt door gehandicapte ontwikkelaars. Omdat we nu een nieuw tijdperk voor toegankelijkheid ingaan, voelt het als een geweldige aanvulling op onze line-up voor zomerevenementen. Je kunt inschakelen via Twitch en YouTube, waar het wordt gehost door Laura Kate Dale.

Dit is een ad:

Summer Game Fest Showcase - 7 juni om 22:00 BST/23:00 CEST

Alles wat je moet weten in de aanloop naar de komende Summer Games shows

De Summer Game Fest Showcase is het hoofd van alle shows belooft een hoop spannende informatie over de grootste games waar we naar uitkijken in 2024 en die daarop volgen. Er zullen ongetwijfeld veel reclames in voorkomen, aangezien dit een Keighley-show is, maar het is ook een van de dingen die het dichtst in de buurt komen nu de E3 voorbij is. Als je met ons mee wilt maken, wij streamen de show live terwijl het plaatsvindt, en je kunt het vinden op de GR Live-homepage.

Dit is een ad:

Day of the Devs - 8 juni om 00:00 BST/01:00 CEST

Alles wat je moet weten in de aanloop naar de komende Summer Games shows

Direct na de Summer Game Fest Showcase, en met de aftrap op 8 juni hier in Europa, gaat Day of the Devs verder met de game onthullingen, aankondigingen en meer met een specifieke nadruk op indiegames. We zullen de Day of the Devs show niet streamen wanneer deze plaatsvindt, maar je kunt blijven kijken vanaf dezelfde YouTube- en Twitch-streams als die waarop het Summer Game Fest te zien was.

Devolver Direct - 8 juni om 01:00 BST/02:00 CEST

Alles wat je moet weten in de aanloop naar de komende Summer Games shows

Als je daarna op de een of andere manier nog steeds zin hebt in game-aankondigingen (en niet in slaap bent gevallen door de late start), dan moet je opblijven voor de Devolver Direct. Het is de 15e verjaardag van Volvo en je kunt er zeker van zijn dat Devolver Digital het in stijl gaat vieren. Verwacht een hoop gekte, vreemde humor en meer game-onthullingen van Devolver. De showcase van Devolver is te vinden op YouTube en Twitch.

Future of Play Direct - 8 juni om 16:00 BST/17:00 CEST

Na een lange powernap kun je zaterdag net op tijd wakker worden voor de Future of Play Direct. Deze showcase wordt gehost door een V-Tuber en belooft hekserij en anime meiden. Als dat je duidelijk maakt wat je te wachten staat, dan weet ik het ook niet meer. Onder andere Trinket Studios, Texel Raptor, Mighty Yell en Studio Pixel Punk zullen aanwezig zijn, dus houd YouTube in de gaten als een van die namen je aandacht trekt.

Wholesome Direct - 8 juni om 17:00 BST/18:00 CEST

De Wholesome Direct richt zich op het vertellen van verhalen, kunst en unieke gameplay en laat je je jachtgeweren en zwaarden neerleggen om games te ervaren door middel van het aanbieden van ander plezier. Voor degenen die van gezellige of heilzame games houden, kun je de Wholesome Direct op YouTube en Twitch bekijken.

Latin American Games Showcase - 8 juni om 18:00 BST/19:00 CEST

Alles wat je moet weten in de aanloop naar de komende Summer Games shows

Zoals de naam al doet vermoeden, viert de Latin American Games Showcase spellen die zijn ontwikkeld in de LATAM-regio en door Latijns-Amerikanen over de hele wereld. Het zal meer dan 70 games bespreken, met een breed scala aan genres, stijlen en meer. Zoals gewoonlijk kun je het bekijken op YouTube en Twitch.

Women-led Games Showcase - 8 juni om 19:30 BST/20:30 CEST

Net als bij de Latin American Games Showcase kun je het motief van dit evenement waarschijnlijk wel raden. Het richt zich op studio's en games die grotendeels door vrouwen zijn gemaakt. Je kunt een breed scala aan games verwachten en kunt het bekijken via YouTube en Twitch.

Future Games Showcase - 8 juni om 20:00 BST/21:00 CEST

Alles wat je moet weten in de aanloop naar de komende Summer Games shows

De Future Games Show, gepresenteerd door Roger Clark (Arthur Morgan in Red Dead Redemption 2) en Britt Baron (Tifa in Final Fantasy VII: Rebirth), zal meer dan 40 games voor pc en console bevatten, waardoor we nog een groter kijkje krijgen op enkele van de beste games voor 2024 en die daarop volgen. Je kunt het live bekijken via meerdere sociale-mediaplatforms, maar aangezien je waarschijnlijk al op YouTube en Twitch zit doordat je een andere show van deze lijst hebt bekeken, kun je die links hebben.

Xbox Games Showcase - 9 juni om 18:00 BST/19:00 CEST

Alles wat je moet weten in de aanloop naar de komende Summer Games shows

Na een bomvolle zaterdag is zondag vrij licht in termen van het aantal shows dat je zult zien, maar het bevat wel een van de grootste in de Xbox Games Showcase. Verwacht meer van alles wat met Xbox te maken heeft, waaronder op dit moment op zijn zachtst gezegd veel IP's. Je kunt deze stream ook volgen op de livestream van Gamereactor, waar we ingaan op alle grote aankondigingen die uit zijn gebracht. Bovendien wordt het gevolgd door een diepgaande blik op Call of Duty: Black Ops 6.

PC Gaming Show - 9 juni om 21:00 BST/22:00 CEST

Dit jaar markeert de 10e verjaardag van de PC Gaming Show, die, zoals je al kan raden, zich richt op alles wat met pc-gaming te maken heeft. We zullen ongeveer 50 games zien als onderdeel van deze show, dus als je nog niet klaar bent na het zien van wat Xbox te bieden heeft, kun je altijd instappen en het bekijken op YouTube, Twitch en Steam als je daar zin in hebt.

Ubisoft Forward - 10 juni om 19:30 BST/20:30 CEST

Alles wat je moet weten in de aanloop naar de komende Summer Games shows

De laatste grote show die we in dit artikel zullen behandelen, Ubisoft Forward, zal ook beschikbaar zijn om te bekijken op onze GR Live-homepage, en het zal een kortere presentatie bevatten van de aankomende games van Ubisoft. We willen hier niet voor verrassingen komen te staan, en het lijkt erop dat de hele show zal bestaan uit games die we kennen, zoals Assassin's Creed Shadow, Star Wars Outlaws en XDefiant.