Nederlands
Gamereactor
nieuws
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Gary Oldman legt zijn "middelmatige" uitvoering van Sirius Black-opmerkingen uit

De Harry Potter-ster heeft onlangs zijn eigen kijk op het personage gegeven.

Eind vorig jaar sprak Gary Oldman op een podcast en maakte een aantal zeer kritische opmerkingen over zijn eigen vertolking van Sirius Black in de Harry Potter-films. Omdat Sirius een favoriet personage is in de Potter-wereld, genereerde Oldman's kritiek op zijn eigen werk veel meningen op internet, en nu heeft hij tijdens een optreden in Cannes zijn opmerkingen verder toegelicht.

Volgens Variety stelt Oldman: "Wat ik daarmee bedoelde is dat je als kunstenaar of acteur of schilder altijd hyperkritisch bent over je eigen werk. Als je dat niet bent, en je bent tevreden met wat je doet, zou dat de dood voor mij zijn. Als ik naar een optreden van mezelf zou kijken en zou denken: 'Mijn God, ik ben hier fantastisch in', zou dat een trieste dag zijn."

Hij legde verder uit hoe hij tot het maken van een live-action versie van Sirius kwam en hoe hij het anders zou hebben aangepakt als hij de kans had gehad om het personage een tweede keer te proberen.

"Er was zo'n geheimzinnigheid die rond de romans was gehuld, ze zaten achter slot en grendel. En als ik het vanaf het begin had geweten, als ik de vijf boeken had gelezen en ik de boog van het personage had gezien, had ik het misschien anders benaderd. Ik heb er misschien anders naar gekeken en in een andere kleur geschilderd.

"Dus toen ik aan 'Harry Potter' begon, had ik alleen het boek 'De Gevangene van Azkaban' en die ene voorstelling van die man. Een boek in de bibliotheek van Sirius Zwarts. En dat is een beetje wat ik ermee bedoelde. Ik kijk niet naar de film en zeg dat het een vreselijke film is of dat ik verschrikkelijk ben, ik wou dat het onder andere omstandigheden was geweest. Dat is wat ik bedoelde, niet onbeleefd zijn tegen de mensen die van die film houden."

Ben je het eens met de herziene opmerkingen van Oldman over zijn optreden in de Harry Potter-films?

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2