Nederlands
Gamereactor
nieuws

Hayden Christensen onthult hoe het was om het Darth Vader-kostuum te dragen

Het was helemaal niet de bedoeling dat Christensen in het pak zou zitten, totdat hij George Lucas overtuigde om een nieuwe te laten maken.

HQ

Hayden Christensen portretteerde de iconische schurk Anakin Skywalker/Darth Vader nog in Obi-Wan 2022 en daarvoor in de films Star Wars Episode II: Attack of the Clones en Star Wars Episode III: Revenge of the Sith, maar hij heeft het tot nu toe nooit echt gehad over het dragen van het klassieke Darth Vader-kostuum. Christensen, die zijn debuut maakte in Star Wars Episode II: Attack of the Clones, onthult ook dat hij het in eerste instantie helemaal niet mocht dragen, maar dat hij uiteindelijk George Lucas wist te overtuigen om dit te doen, die vervolgens ook een pak op maat voor hem liet maken om iets beter te passen dan dat van David Prowes.

Hayden Christensen (via GQ):

"Ik kwam erachter dat ze niet van plan waren om me in het Darth Vader-pak te laten zitten, en daar baalde ik een beetje van. Dus ik sprak met George Lucas en ik vroeg het hem, en hij was zo vriendelijk om te gehoorzamen. Ik denk dat het leuk is om te weten dat het ook de acteur in het kostuum is, maar het was eigenlijk alleen in mijn voordeel. Het was een uitdagend pak om te bewegen, en ik zei tegen George, ik had zoiets van: "Kijk, ik weet niet of ik zo goed kan bewegen als ik dacht dat ik zou kunnen." En hij zei: "Het is oké, het zou je eerste keer in het pak moeten zijn, dus als het een beetje stijf en onhandig is, Hij had zoiets van, dat is eigenlijk een goede zaak."

Als de helm op gaat en je gewoon helemaal opgesloten zit in dit kostuum, was het een opmerkelijke ervaring, alleen al omdat je de reactie van mensen kon zien toen ze Vader voor het eerst zagen. Mensen die normaal gesproken erg assertief waren, werden wat timide en wilden eigenlijk geen oogcontact met je maken. Daar heb ik veel plezier aan beleefd."

Hayden Christensen onthult hoe het was om het Darth Vader-kostuum te dragen