Nederlands
Gamereactor
hardwareberichten

Huawei Watch Fit 3

Een lichtgewicht en zeer comfortabele slimme wearable met een lange batterijduur.

Ik ben nu op het lanceringsevenement van Huawei in Dubai voor de Huawei Watch Fit 3, nadat ik de slimme wearable de afgelopen twee weken als mijn dagelijkse smartwatch heb uitgeprobeerd. Zoals de naam 'Watch Fit' al aangeeft, is dit toestel aan de ene kant een echte smartwatch, terwijl het aan de andere kant ook het lage gewicht en de functies van een fitnesstracker biedt. Normaal gesproken ben ik iemand die een smartwatch als modeaccessoire opzet als ik uitga of naar mijn werk ga, maar ik doe hem meestal af zodra ik thuiskom. Laat staan dat je hem aan houdt tijdens het slapen. De Huawei Watch Fit 3 is de eerste wearable die ik vrijwel non-stop heb gedragen, en ik zal je in deze review vertellen waarom.

Huawei Watch Fit 3
Huawei Watch Fit 3Huawei Watch Fit 3

Huawei heeft al jaren een diverse line-up van smartwatches en fitnessbandjes. Aan de ene kant is er de high-end en klassiek vormgegeven Huawei Watch -serie, terwijl er aan de andere kant een reeks activiteitsgerichte smartbands is. De nieuwe Watch Fit 3 zit er tussenin, maar met een nieuw ontwerp waardoor het meer opvalt als een uniek product. Het ontwerp is duidelijk vergelijkbaar met dat van de Apple Watch serie. Volgens Andreas Zimmer, Head of Product voor Huawei Europe, tijdens een korte productpresentatie die ik bijwoonde, streeft Huawei ernaar een uitgebalanceerd alternatief te bieden voor zowel de Apple Watch SE als de Fitbit Versa 4. En als je alleen naar de specificaties kijkt, doet het heel wat dingen beter dan beide apparaten.

Huawei Watch Fit 3
Dit is een ad:

De Watch Fit 3 heeft een vierkant 1,82 inch AMOLED-randloos scherm met een resolutie van 347 PPI en een verversingssnelheid van 60 Hz. In combinatie met een piekhelderheid van 1500 nits vond ik het scherm erg scherp, scherp en duidelijk zichtbaar onder alle omstandigheden, inclusief direct zonlicht. De bediening vindt plaats via een touchscreen, een nieuwe roterende kroon en een functieknop. Met een dikte van 9,9 mm en een gewicht van slechts 26 gram is het apparaat zowel kleiner, dunner als lichter dan de Apple Watch SE of Fitbit Versa 4 waarmee het concurreert. Tegelijkertijd heeft het de grootste schermgrootte, de hoogste resolutie en de hoogste piekhelderheid. In combinatie met een batterijduur van tussen de 7 en 10 dagen en de mogelijkheid om snel op te laden, zorgde dit indrukwekkende specificatieblad ervoor dat ik uitkeek naar mijn testexemplaar, en het stelde niet teleur.

Naar mijn mening heeft Huawei een goede keuze gemaakt om het ontwerp voor de nieuwe Watch Fit te veranderen. Met de kleinere hoogte van 43 cm en de grotere breedte van 36 cm zit het apparaat comfortabel om mijn pols, zonder omslachtig aan te voelen zoals sommige van de grotere smartwatches die ik gewend ben te dragen. Het kleinere formaat maakt de Watch Fit minder een statement-stuk, maar aan de andere kant is de Apple Watch -vormfactor populair gebleken en van een afstand zijn de twee wearables moeilijk uit elkaar te houden. Ik waardeer het uiterlijk van klassieke horloges nog steeds beter, zoals de Huawei Watch GT die ik bezit, maar het comfort van het dragen van de Watch Fit 3 heeft me ervan overtuigd dat een lichtere, vierkante smartwatch net zo goed bij mij past.

Met zijn 26 gram voelt de Huawei Watch Fit 3 echt licht aan op je arm. De afgelopen twee weken ben ik meerdere keren vergeten dat ik het droeg. Ik denk dat het ook komt door het zeer zachte maar stevige materiaal van de band. Ik heb de grijze versie met nylon band ontvangen om te testen en kan deze versie ten zeerste aanbevelen, alleen al op basis van het comfort. Dit omvat het feit dat het niet aan de haren op mijn (relatief harige) arm trekt, wat sommige polymeer of metalen banden geneigd zijn te doen. Het kleinere formaat, de lichtgewicht materialen en de zachtheid van de riem maken de Huawei Watch Fit 3 een perfect uitgebalanceerd apparaat om te dragen. Je merkt gewoon niet dat je het draagt, geïllustreerd door het feit dat ik op een gegeven moment merkte dat ik tijdens het aankleden een van mijn andere smartwatches probeerde aan te trekken en tegen de Watch Fit 3 botste die ik al droeg.

Huawei Watch Fit 3Huawei Watch Fit 3Huawei Watch Fit 3
Dit is een ad:

Sommige mensen aarzelen misschien om naar een Huawei-product te kijken, uit angst voor incompatibiliteit met Android of iOS. Ik merkte echter niet dat het moeilijker was dan wanneer ik bijvoorbeeld als Android -gebruiker een nieuwe Apple Watch had geprobeerd. Bij het instellen van de Huawei Watch Fit 3 is het allemaal vrij eenvoudig. Het vereist dat u de Huawei Health App installeert vanaf Google Play Store, Apple 's App Store of Huawei's App Gallery. Zodra je dit hebt gedaan, volg je gewoon de instructies voor het koppelen en ben je klaar om te gaan. In de Health App kunt u uw sportactiviteiten in detail volgen, uw slaapmonitoringresultaten lezen, het zuurstofgehalte in het bloed bekijken en nieuwe wijzerplaten kiezen.

Omdat ik het apparaat dag en nacht bij me heb, ben ik me meer bewust van mijn slaaproutine met behulp van Huawei's TruSleep 4.0. Ik neem ook de signalen om op te staan en een beetje te bewegen nadat ik meer dan een uur achter mijn werklaptop heb gezeten. Ik ben de afgelopen dagen ook begonnen met het monitoren van mijn stressniveaus om te zien of ik in dat opzicht iets kon verbeteren. Ik ben echt niet van plan om een gezondheidsfreak te worden, maar voor iemand die het meestal druk heeft met werk, gezinsleven en tussendoor wat probeert te gamen, biedt de Watch Fit 3 een aantal welkome herinneringen om ook voor mijn mentale en fysieke gezondheid te zorgen. Het enige dat ik minder nauwkeurig vond, zijn de getelde stappen. Ze lijken een beetje aan de optimistische kant te zijn, ze tellen bijvoorbeeld meerdere stappen terwijl ik er maar één nam.

Er zijn ook enkele slimme functies die ik ben gaan waarderen in de Watch Fit 3. Ik heb nog niet eerder een horloge gehad dat telefoontjes kon aannemen, maar ik ben er nu helemaal aan gewend geraakt. De audio bij het aannemen van een gesprek is duidelijk en mensen hadden geen probleem om me te horen praten. Ik gebruik ook veel de previews van Whatsapp-berichten. Het beantwoorden van berichten is mogelijk door een aantal vooraf geschreven antwoorden te selecteren, zoals "OK", "Bijna daar" of door een emoji te gebruiken. Dat is minder dan de mogelijkheid om daadwerkelijk een antwoord te typen op bijvoorbeeld de Apple Watch, maar ik kan niet zeggen dat ik sowieso liever op zo'n klein scherm zou typen. Ik kan altijd mijn telefoon pakken om dit te doen. Ik heb nog niet alle slimme functies gebruikt, maar ik ben van plan dit te doen wanneer dat nodig is.

Er is ook wat plezier te beleven aan het spelen met de Watch Fit 3. Er zijn al een aantal wijzerplaten beschikbaar voor de lancering. Ik vind de meeste niet leuk, maar degene die ik wel leuk vind, zijn echt leuk. De wijzerplaat 'Time Illusion' verandert van vorm en kleur als je bijvoorbeeld aan de roterende kroon draait, wat overigens een van de weinige keren is dat ik de roterende kroon tot nu toe heb gebruikt. De wijzerplaat 'Style' kan in verschillende ontwerpen worden gewijzigd. En je kunt altijd je eigen afbeelding als achtergrond toevoegen, zoals een foto of je eigen AI-gegenereerde afbeelding. Een andere leuke functie is de mogelijkheid om muziek af te spelen, hetzij op de luidspreker, hetzij door verbinding te maken met een Bluetooth-hoofdtelefoon. Ik kan me voorstellen dat het ook leuk is tijdens het sporten, omdat je je telefoon kunt verlaten en muziek kunt afspelen die je hebt geüpload naar je Watch Fit 3.

Een speciale vermelding voor elke recensie van dit apparaat moet de levensduur van de batterij zijn. Het is geweldig en zorgt voor zorgeloos gebruik. In mijn ervaring verbruikt de Watch Fit 3 gemiddeld ongeveer 10% batterij per dag. Dat komt vrijwel overeen met wat Huawei officieel belooft. De batterij gaat minstens een volle week mee voordat hij moet worden opgeladen. Bovendien gaat het opladen erg snel voor een smart device. Dit alles betekent dat functies zoals gezondheidsmonitoring daadwerkelijk levensvatbaar worden, omdat u het continu kunt dragen. Ik denk ook dat het is waar de Watch Fit 3 een sterk verkoopargument heeft in vergelijking met de concurrentie, vooral in het Apple Watch -kamp, dat moeite lijkt te hebben om het slechts een of twee dagen vol te houden.

Huawei Watch Fit 3

Tot nu toe heb ik me vooral gericht op mijn ervaring met de Huawei Watch Fit 3 als een zeer comfortabele slimme wearable op elke gewone (werk)dag. Maar het heeft ook veel functies voor het monitoren van oefeningen binnenin. Daar heb ik het niet over gehad, en dat komt omdat ik moet toegeven dat er de afgelopen twee weken gewoon geen sportactiviteit was om in de gaten te houden. Hoe verschillend mensen dit apparaat zullen gebruiken, verschilt per persoon, waarbij mensen het aan de ene kant gebruiken als een dagelijkse smartwatch zoals ik, en anderen het gebruiken voor het monitoren van oefeningen, zoals het monitoren van hun calorieverbranding, voortgang van gewichtsverlies of het verbeteren van hun conditie. Voor zwemmers is het fijn om te weten dat de Watch Fit 3 5 ATM waterdicht is voor gebruik tijdens het zwemmen. Wat de use case ook is, ik denk dat mensen dezelfde dingen zullen waarderen die ik er leuk aan vind.

Kortom, ik hou echt van de Huawei Watch Fit 3. Ik heb andere slimme horloges, waaronder een Fitbit-wearable en twee versies van de Huawei Watch GT -serie, maar vanwege hun grootte en gewicht draag ik ze niet graag de hele dag. De Watch Fit 3 heeft dit voor mij veranderd. Ik vind het leuk om het de hele tijd te dragen, omdat ik niet eens merk dat het er is als ik het niet nodig heb, en het heeft alle slimme functies die ik zou willen als ik een slimme wearable nodig heb, bovenop de geweldige batterijduur, die minstens een volledige week meegaat. Met geweldige specificaties voor een lagere prijs bij de lancering in vergelijking met de concurrentie, tussen € 159 en € 199, zou ik het iedereen aanraden die op zoek is naar een comfortabele slimme wearable die een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt.

09 Gamereactor Netherlands
9 / 10
overall score
Is onze netwerkscore. Wat is die van jou? Netwerkscore is een gemiddelde van de cijfers uit alle landen