Nederlands
Gamereactor
gadgetberichten

HyperX Cloud III Wireless

De nieuwste gamingheadset van HyperX is een draadloze versie van de superpopulaire Cloud III-headset en we hebben hem op de proef gesteld.

De HyperX Cloud Alpha is niet 's werelds beste gamingheadset. Dat is hoogstwaarschijnlijk gebouwd door Audeze of Epos, maar het is de headset die ik heb gekozen om op mijn hoofd te zetten, wat volgens mij iets zegt over de topkwaliteit.

De Cloud Alpha biedt het meeste van wat ik wil in mijn headset. Grote speakers (53 millimeter), dat betekent luchtig en groots geluid, superzacht traagschuim, een comfortabele hoofdband en redelijk gewicht, waanzinnig goede accuduur en een degelijke microfoon. Ik schakel Virtual Surround nooit in als ik (privé) speel, omdat het gewoon ultra-bewerkte onzin is die meestal het geluidsprofiel degradeert, ongeacht het headsetmodel, en ik wil de microfoon aan de zijkant van mijn gezicht kunnen hebben in plaats van direct voor mijn mond en nog steeds als "luid en duidelijk" worden waargenomen door mijn medespelers.

Zwart op zwart

HyperX Cloud III Wireless
of HyperX's iconische rood op zwart. U kiest...

Het kleine broertje Cloud III is nu in draadloze vorm uitgebracht en ze doen vrijwel hetzelfde werk als mijn Alpha. De speakers zijn hetzelfde en de pasvorm is net zo subliem met zachte kussens en een comfortabele hoofdband en de accuduur is net zo fenomenaal als waar HyperX bekend om is geworden. Het is echter niet zo goed als in de Alpha. HyperX beweert dat de Cloud Alpha 300 uur (!) per lading meegaat, wat me nooit is gelukt. Ongeveer 130-150 uur daarentegen is duidelijk mogelijk, terwijl de Cloud III Wireless na ongeveer 90 uur stopt met werken. Ongelooflijk goed, natuurlijk, en hun briljant minimalistische batterij-indicator is nog steeds een favoriet van mij.

Dit is een ad:

Het geluid lijkt natuurlijk ook erg op elkaar. De Cloud III Wireless klinkt warm en aangenaam zonder een scherpe hoge of metalen middentonen, wat volgens mij meestal een terugkerend probleem is in veel gaming-hoofdtelefoons. De bas is echter niet superstrak en wordt soms een beetje glad, wat samen met een bepaalde opening in het middenbereik betekent dat deze koptelefoon niet echt zo goed klinkt in bijvoorbeeld Counter-Strike 2 als ze misschien zouden moeten. Ze klinken wel goed, maar bijvoorbeeld de Epos H6 Pro of de Logitech Pro X2 klinken overal beter. De Cloud III Wireless klinkt ook nooit zo goed als de Cloud Alpha, en dat is zeker een teleurstelling.

HyperX Cloud III Wireless
De pasvorm is briljant, maar het geluid is slechts matig.

De microfoon is echter verbeterd ten opzichte van de Alpha. Weg is de schuimrubberen hoes die eraf valt elke keer als ik mijn koptelefoon op de tafel in de woonkamer leg, en HyperX heeft hem vervangen door een metalen pofhoes. Het functioneert goed, het ziet er beter uit en het gaat langer mee. Het microfoongeluid wanneer ik de in-game chat in Fortnite of Call of Duty: Warzone gebruik, is echt goed met een duidelijke onderkant en een goed bereik in termen van mijn stem, zowel wanneer ik meezing met Hootie and the Blowfish hits in de lobby voor mijn goede vrienden of nasaal schreeuwen over de ontzettend veel valsspelers die de Resurgence kaart van Vondel.

HyperX Cloud III Wireless
De Logitech Pro X2 en Epos H6 zijn beide betere koptelefoons in dezelfde prijsklasse.
Dit is een ad:

De Cloud III Wireless ondersteunt de DTX Headphone X Virtual Surround standaard, maar het klinkt niet goed, in geen enkel spel. Ik heb waarschijnlijk 15 verschillende titels getest en in al deze verzonnen surround-effecten lijkt het meestal op een slordig geluid dat in het audioproces wordt gedraaid en een anders opgeruimd stereogeluidsprofiel verpest. Ik kan gewoon niet begrijpen hoe iemand zou willen spelen met Virtual Surround ingeschakeld, maar het is natuurlijk een kwestie van smaak. HyperX heeft de neiging om uiteindelijk een beetje scherper te zijn dan dit. De Cloud III Wireless zijn zeker niet slecht, maar ook niet heel goed, en voor £170/ €180 mogen we allemaal meer verwachten. Zeker van een hardwaregigant als HP.

06 Gamereactor Netherlands
6 / 10
overall score
Is onze netwerkscore. Wat is die van jou? Netwerkscore is een gemiddelde van de cijfers uit alle landen