Nederlands
Gamereactor
gadgetberichten

JBL Live Flex

JBL heeft het ontwerp van Apple Airpods geleend om een in-ear hoofdtelefoon te bieden die je binnenoor niet te veel irriteert.

Geluid is subjectief. Wat goed klinkt in mijn oren klinkt misschien slecht voor de jouwe, en dat heeft te maken met een beetje van alles. Je oren zijn anders dan de mijne, je hersenen werken anders en je smaak kan volledig uniek zijn. Ik hou van punchiness en bas. Misschien geef je de voorkeur aan meer of minder hoge tonen of misschien akoestische tonen. Natuurlijk moet je hier altijd rekening mee houden bij het lezen van reviews van bijvoorbeeld koptelefoons, en in het geval van de nieuw uitgebrachte JBL Live Flex komen deze persoonlijke smaak en persoonlijke referenties echt vanaf de eerste minuut om de hoek kijken. Want dit is in meer dan één opzicht een afwijking van de klassieke formule van JBL. Hier is een iets andere lijn gevolgd en ik zie precies waarom.

JBL Live Flex

Live Flex zijn eigenlijk JBL's kijk op Airpods. De Amerikaanse audiogigant heeft Apple's -ontwerp ronduit nagebootst en een in-ear oortje gemaakt dat niet die typische siliconen pluggen heeft die je in de gehoorgang steekt. Live Flex, net als Airpods, zijn harde plastic bekers die je als het ware in je binnenoor stopt en of je dat liever hebt, of traditionele rubberen pluggen, is natuurlijk een supersubjectief ding. Ik heb de afgelopen vijf jaar verschillende mensen horen zeggen dat ze alleen Apple Airpods willen gebruiken (alleen!) omdat ze het niet leuk vinden om dingen in de gehoorgang te hebben, terwijl anderen, zoals ik, precies het tegenovergestelde denken.

JBL Live Flex

JBL Live Flex maakt gebruik van JBL's beste drivers, met een afmeting van maar liefst 12 millimeter, ze worden geleverd met dezelfde uitstekende ruisonderdrukking als in de Live Pro 2 en hetzelfde vermogen om ruimtelijk geluid te spelen. Ze bevatten zes microfoons voor schone, ruisvrije gespreksaudio en ze bieden een verschrikkelijk goede levensduur van de batterij. U kunt uw Live Flex oortelefoons acht uur per lading laten werken en ze vier keer opladen van nul naar 100 procent batterij in de meegeleverde behuizing, die een magnetische hoes heeft. Qua specificaties zijn dit top-of-the-line apparaten die £ 159,99 kosten, net zoals JBL zich de afgelopen jaren bekend heeft gemaakt.

Dit is een ad:

Hoewel dit allemaal goed en wel is, is het probleem voor mij dat ze niet echt in mijn innerlijke oren passen. Of nou ja, ze passen helemaal niet. Ze vallen er gewoon uit. Het maakt niet uit hoe ik ze plaats, ze vallen uit zodra ik mijn hoofd beweeg, waardoor ik ze heb moeten herzien door ze te gaan zitten en ze op hun plaats in mijn oren te houden. Dit is natuurlijk een beetje oneerlijk omdat we allemaal weten dat in-ear hoofdtelefoons altijd op hun best klinken als we ze stevig in het oor duwen en daar vasthouden, maar gezien hoe slecht dit type ontwerp voor mij werkt, was het alles wat ik kon doen om te luisteren met de Live Flex.

JBL Live Flex

Het geluid is hier wat dunner in vergelijking met de Live Pro 2 in het bijzonder, en een deel daarvan heeft zeker te maken met het feit dat ze gewoon in mijn binnenoor rammelen en niet vastzitten in mijn gehoorgang. Ik mis wat warmte, ik mis wat aanwezigheid en ik mis bas. Als je merkt dat JBL vaak in-ear hoofdtelefoons maakt met te veel basfocus, kunnen deze zeker bij je passen, maar voor mij missen ze een beetje te veel. De controle is echter goed en je kunt zien dat de stuurprogramma's groot zijn, omdat het geluidsbeeld breed is met een goede scheiding. De gesprekskwaliteit is ook goed, net als de batterijcapaciteit, maar de ruisonderdrukking lijdt, net als de basweergave, omdat de Live Flex niet vastzit in mijn gehoorgang.

JBL Live Flex
Dit is een ad:

Als je van het ontwerp van de Airpods houdt en dus de voorkeur geeft aan in-ear hoofdtelefoons die niet stevig in de gehoorgang zitten, is dit een briljante keuze omdat ze zowel minder een steel, een betere levensduur van de batterij en een beter geluid hebben dan de Apple Airpods. Voor mij is dit echter niet iets dat ik ooit zou kiezen boven bijvoorbeeld de JBL Live Pro 2, die goedkoper is en aanzienlijk beter presteert.

07 Gamereactor Netherlands
7 / 10
+
Handig formaat. Geweldige elementen. Echt een goede levensduur van de batterij. Briljante gesprekskwaliteit.
-
Zit niet in het binnenoor. Mist JBL's gepatenteerde warmte en bas.
overall score
Is onze netwerkscore. Wat is die van jou? Netwerkscore is een gemiddelde van de cijfers uit alle landen