Nederlands
Gamereactor
gadgetberichten

Sennheiser Accentum Plus

Het Duitse Sennheiser heeft de Accentum-headset geüpgraded met aanraakfunctionaliteit en sneller snel opladen, en Petter heeft ze de afgelopen dagen in zijn gedachten gehad...

Als er iets is waar ik echt goed in ben. Heel, heel goed in... Het zeurt. Ik ben een zeurpiet, met een baard. Ik zeur vaak en graag en herhaal mezelf meer dan een oude kapotte vinylspeler die op dezelfde plaats vastzit, op dezelfde schijf en gewoon hetzelfde herhaalt voor een absolute eeuwigheid. Dat is een beetje hoe ik me voel over de Momentum 4 draadloze ANC-hoofdtelefoon van Sennheiser. Ik gaf het hoge cijfers in mijn recensie, waarbij ik de koptelefoon overstemde met superlatieven en Sennheiser overlaadde met lovende woorden. Ik heb toen een aantal blogs geschreven over mijn lange termijn test (ik gebruik ze nu al meer dan een jaar dagelijks) en ik ben van plan om degenen onder jullie die geen paar Momentum 4's bezitten te blijven vertellen dat je echt een paar Momentum 4's moet kopen. Je hebt ze nodig in je leven, want ze zijn de beste van hun klasse. Verreweg de beste.

Sennheiser Accentum Plus

Terwijl de Momentum 4 bij de release bijna £ 300 kostte, maakte Sennheiser vorig jaar van de gelegenheid gebruik om een broertje uit te rollen dat delen van de technologie leende, maar zaken als aanraakfuncties en dezelfde grootte van de elementen oversloeg, om op een duidelijk lagere prijs te kunnen landen. Accentum heeft sinds de lancering £ 149,99 gekost en nu is het tijd voor het vervolg, Accentum Plus, dat iets duurder is geworden dan de originele modellen (ongeveer £ 30).

Voor dat extra geld krijg je de aanraakfuncties van Momentum 4, adaptieve ruisonderdrukking van Momentum 4 en nieuw snelladen dat je een volledige batterijduur van vijf uur geeft via tien minuten opladen. De totale tijd op 100% batterijcapaciteit is een volle 50 luisteruren (net als het vorige model) en hier is Sennheiser de marktleider. Het ANC is nu ook adaptief, zoals ik al zei - net als in de Momentum 4. Op deze manier heeft Sennheiser een hoofdtelefoon gebouwd die tussen Accentum en Momentum 4 in valt. Een perfecte middenweg... Maar hoe klinken ze?

Sennheiser Accentum Plus
Dit is een ad:

Ik hoor geen enorm verschil in het geluid van de Accentum versus de Accentum Plus, wat voor mij een beetje een teleurstelling is. Het geluid is minder warm en minder boeiend dan dat van de Momentum 4, maar er zit hier meer detail in de hogere frequenties, wat volgens mij een beetje beter rijmt met het traditionele geluidskarakter van de Duitsers. Het voelt een beetje transparant aan in de standaard EQ van mijn kant en ik geef duidelijk de voorkeur aan het karakter van Momentum 4 veel meer, omdat ze speelser en boeiender zijn, een betere dynamiek, punch en een groter en uitgebreider geluidsbeeld bieden waar elke band en elk nummer "groter" aanvoelt. De Accentum Plus klinkt redelijk goed, maar gezien het feit dat ze nu nog eens £ 30 nodig hebben en de geluidschip hebben geüpgraded, had ik graag meer gehad - hier.
Een ander aspect dat ik niet echt leuk vind, is het ontwerp, nogmaals. Accentum Plus ziet er net als Accentum een beetje te goedkoop en plakkerig uit om het bedrag te kosten dat het doet. Momentum 4 deelt dezelfde bescheiden, volledig zwarte plastic hoezen, maar ze zijn in ieder geval groter en de hoofdband is bedekt met een stoffen materiaal dat weelderig aanvoelt in vergelijking met al het plastic. Ze omhelzen mijn schedel ook een beetje te veel, wat Momentum 4 niet doet. Als je een kleiner hoofd hebt dan deze oude oom, is dat natuurlijk geen probleem, maar ik denk dat de Momentum 4 ook tijdens langere periodes ongelooflijk comfortabel is, wat de Accentum Plus niet echt is.

Sennheiser Accentum Plus

De nieuwe touch-functies zijn goed. Ze werken goed en de Sennheiser-app is goed. Het geluid is hier goed, maar het grijpt niet aan en voor de prijs had ik meer verwacht. Gezien het feit dat je de Momentum 4 momenteel kunt vinden voor £ 270, lijdt het geen twijfel waar ik mijn aanbeveling plaats. Sla de Accentum en Accentum Plus over, koop de Sennheiser Momentum 4. Ze zijn superieur aan deze hoofdtelefoon, op alle denkbare manieren.

06 Gamereactor Netherlands
6 / 10
+
Soepele aanraakfuncties, goede scheiding, goede ANC, geweldige batterijduur, ondersteunt AptX Adaptive,
-
Plastic en lelijk ontwerp, kleine kappen, de pasvorm omhelst mijn schedel, het geluidsbeeld grijpt niet aan zoals Momentum 4, te duur
overall score
Is onze netwerkscore. Wat is die van jou? Netwerkscore is een gemiddelde van de cijfers uit alle landen