Het is nu een paar maanden geleden dat we hoorden over de plannen van Netflix om te proberen een einde te maken aan het delen van wachtwoorden tussen zijn gebruikers. Iets wat hen volgens het bedrijf jaarlijks miljoenen dollars aan gederfde inkomsten kost en waar ze om voor de hand liggende redenen een einde aan willen maken. Er zijn verschillende tests uitgevoerd, voornamelijk in Latijns-Amerika, en nu lijkt het erop dat Netflix zich klaar voelt om het systeem vanaf maart breed uit te rollen.
Hoe het precies zou moeten werken, is er nog geen informatie, maar wat we wel weten is dat de streamingdienst de functionaliteit lijkt aan te bieden voor een vergoeding van ongeveer $ 30-50, afhankelijk van in welk deel van de wereld je je bevindt. Iets wat dus goed is ontvangen in de testgebieden, al zorgt het er ook voor dat sommige abonnees ervoor kiezen om zich af te melden.
Zoals vermeld in het laatste financiële verslag:
"We verwachten een annuleringsreactie in elke markt wanneer we betaald delen uitrollen, wat van invloed is op de groei van leden op korte termijn. "Maar naarmate huishoudens met leners hun eigen zelfstandige accounts beginnen te activeren en extra ledenaccounts worden toegevoegd, verwachten we een verbeterde totale omzet te zien, wat ons doel is met alle plan- en prijswijzigingen"
Blijf je je abonneren op Netflix nadat het systeem is geactiveerd?