Nederlands
Gamereactor
artikelen
Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 op PS VR2

We hebben gezeten met onze PS VR2-headset op, racen met onze favoriete auto's in de nieuwste racetitel van Polyphony, en we zijn enorm onder de indruk.

HQ

Ik ben niet zo'n grote fan van Gran Turismo als gameserie, en al helemaal niet Gran Turismo 7, wat ik in alle opzichten zie als twee stappen terug van het verrassend vermakelijke Gran Turismo Sport. Gran Turismo 7 voelt naar mijn smaak te ouderwets aan. Er zit veel te veel gemalen in, en ik verafschuw dat benauwde, droge oudemannencafé onvoorstelbaar. De hele zaak van het presenteren van auto's en autosport alsof het heilige geschriften zijn in een 19e-eeuwse bibliotheek werkt niet erg goed voor mij. Ik ben op zoek naar iets anders als ik tegenwoordig tijd doorbreng in een virtuele auto. Iets meer race-achtig, iets substantieels met meer focus op echte motorsport en natuurlijk heb ik geen enkele wens om £ 30 te betalen om een auto te ontgrendelen in een game waar ik al £ 60 voor heb betaald.

Gran Turismo 7
Natuurlijk is het onmogelijk om te laten zien hoe GT7 eruit ziet in PS VR2 met foto's, dus deze nietszeggende asfaltfoto's zullen het moeten doen.

Dat gezegd hebbende, polyphony is doorgegaan met het oppoetsen van de rijervaring in Gran Turismo 7, en na het uitwerken van een aantal verschillende bugs, is het online racen in het bijzonder in GT7 de afgelopen zes maanden behoorlijk goed geweest. De graphics zien er ook ongelooflijk goed uit en het gevoel van snelheid is het beste in een GT-game ooit. Rijden in een Audi R8 GTE op de North Loop geeft een ander gevoel dan hetzelfde te doen in bijvoorbeeld Assetto Corsa. Er zit duidelijk meer snelheid in het nieuwste werk van Polyphony, en als je de 'field of view'-instellingen in vrijwel elke andere racesimulator vermindert, is er niet veel dat Gran Turismo 7 kan evenaren.

Vanaf iets meer dan een dag geleden heeft GT7 nu ook volledige PS VR2-ondersteuning en we hebben het over de hele game, in VR. Vergeet die paar, snelle, contentloze VR-races die een zeer beperkt onderdeel waren van Gran Turismo Sport (en PSVR), hier is het, zoals ik al zei, perfect mogelijk om door elke millimeter van Yamauchi's nieuwste hommage aan de auto te rijden, met Sony's nieuwe plastic headset op je hoofd. En het werkt echt heel goed.

Dit is een ad:

Ik heb wat racen in VR gedaan. De beste tot een paar dagen geleden was naar mijn mening Automobilista 2, waarvan de VR-ondersteuning in rondes is geprezen door menig snelheidsgekke gamer. Codemasters' absoluut briljante rallysimulator Dirt Rally 2.0 heeft ook goede VR-ondersteuning, net als Assetto Corsa, iRacing en Raceroom. Geen van deze kan echter concurreren met de VR-ondersteuning en hoe goed deze is geïmplementeerd in Gran Turismo 7, en natuurlijk moet Polyphony daar veel krediet voor krijgen.

Gran Turismo 7
Als je van plan bent om PS VR2 te kopen, vergeet dan niet om tegelijkertijd GT7 en een Logitech G Pro-stuurwielbasis te kopen.

GT7 op PS VR2 is een fantastische ervaring vanaf het moment dat je begint. Het gevoel van totale onderdompeling wanneer ik in mijn allereerste race met mijn helm op in mijn Ferrari F40 spring, is echt iets dat elke racefan moet ervaren. We wisten twee jaar geleden dat Polyphony meer tijd besteedde aan het interieur van de auto's in GT7 dan vrijwel elke andere ontwikkelaar in dit genre, maar het is nu pas, naar mijn mening, dat het echt tot zijn recht komt, terwijl ik daar zit, kan ik bukken om naar de stuurwielmaterialen en dashboardknoppen te gluren. Het plastic ziet eruit als plastic, het koolstofvezel ziet eruit als koolstofvezel en er is hier een gevoel van diepte waar ik denk dat geen enkele andere game mee kan concurreren in het racegenre. De afstand tussen mij en het stuur, tussen het stuur en de voorruit, tussen de voorruit en de motorkap, en tussen de voorlichten en de weg, het is allemaal zo overtuigend en goed afgesteld dat ik erin word gezogen en kan niet anders dan tijdens mijn eerste drie races meerdere keren versteld staan.

Natuurlijk zijn er een paar kleine zorgen over de schaalvergroting zou ik kunnen toevoegen. Mijn handen en benen/voeten voelen erg klein aan, maar vermoedelijk zijn ze gemodelleerd naar een Japanse coureur en niet naar een twee meter lange oude man uit Noord-Zweden, dus de enige kleine klacht die ik hier heb, moet gewoon worden genegeerd. Er is scherpte, scherpte, diepte en een vloeiendheid in het beeld dat de PS VR2 biedt, waardoor Gran Turismo 7 volgens mij de perfecte game is om in eerste instantie je nieuw gekochte PS VR2 mee te testen. Want het is niet Horizon: Call of the Mountain of Resident Evil: Village dat de "killer app" van de nieuwe VR-headset is... Het is Gran Turismo 7.

Dit is een ad: